Jontefonden rekryterar familjestödjare

Jontefonden rekryterar familjestödjare

Intresset för Jontefonden blir allt större över hela landet och antalet insamlingar och intäkter till stiftelsen har ökat dramatiskt. Nu har detta resulterat i att fonden kan anställa två egna familjestödjare som ska täcka behovet från norr till söder.
– Syftet är att vara ett stöd och en hjälpande hand till de transplantationsdrabbade familjerna, säger Gunilla Ivarsson, generalsekreterare på Jontefonden.
De två familjestödjarna ska anställas under våren och rekryteringsprocessen är i full gång. Personerna kommer att arbeta nära de drabbade familjerna och finnas som stöd och bollplank såväl på sjukhus som i hemmen.
– Vi är otroligt stolta och glada över att vi kommer kunna utveckla vårt guldkantsgivande mot transplantationsdrabbade familjer, säger Gunilla.

Familjestödjarnas bas kommer vara i Stockholms- respektive Göteborgsregionen och arbetsområdet sträcker sig från norra till södra delen av landet samt täcka områden utanför storstäderna. Huvuduppgifterna består av att ge tips och råd till drabbade familjer, vara en samtalspartner, stå för olika stödinsatser samt identifiera och dela ut guldkanter.
– Det här har vi strävat efter ända sedan starten 2014. Att få göra verklig skillnad på ett mer kontinuerligt plan för familjerna i vår omgivning.
– Vi hade själva behövt någon att ringa när vi var i denna situation, någon som förstod hur vi hade det när vi var i den utsatta situationen. Som förälder orkar man inte alltid tänka på det som skapar glädje, det är här vi nu kan göra stor skillnad, säger Gunilla.

Under året som gått har insamlingstakten till fonden ökat kraftigt, vilket till stor del beror på Tommy Ivarssons sommarprat i Sommar i P1.
– Vi ser att allt fler företag nu väljer att stödja Jontefondens verksamhet på ett långsiktigt plan. Det gör att vi nu kan utveckla vår verksamhet, säger Tommy, insamlingsansvarig på Jontefonden.